söndag 4 november 2012

Min vän Leonard av James Frey

Det här är fortsättningen på boken "Tusen små bitar". James har varit på rehab för drog- och alkoholmissbruk. I denna bok har man fått följa honom utanför rehab. Hur tufft det är att klara sig i det vanliga livet utan att falla tillbaka till droger och alkohol som finns överallt. Han får mycket hjälp av sin vän Leonard som han lärde känna på rehab. James får en riktig jobbig start i verkligheten och man inser hur tufft missbruk är och hur lätt det är att falla tillbaka om man inte har tillräckligt med stöd av omgivningen.
Jag gillade både Tusen små bitar och denna bok väldigt mycket. Den ger en inblick i en värld man inte alls vet mycket om och inser vad missbruk gör mot en. Jag är imponerade av dem som lyckas ta sig ur missbruk och står emot de frestelser som finns. Starkt!

Min vän Leonard är en fristående fortsättning på James Freys debut Tusen små bitar. Den skildrar James liv efter en intensiv period på rehab, där han kämpat för att bli frisk och fri från drog- och alkoholmissbruk, och den gripande vänskapen med en av Las vegas mäktigaste maffiabossar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar