onsdag 12 mars 2014

Barfota änglar av Linnea Willén


Detta är en sann svensk historia om två svenska tjejer (den ena är Linnea som har skrivit boken) som försöker hitta lyckan utomlands.
Boken utspelar sig i tre olika tider: Tiden innan Japan, Japan och Tiden efter Japan.
Två unga tjejer som åker till Japan med lite pengar och känner inte någon. De tar jobb som värdinnor på klubbar som betyder att de ska ta hand om männen som besöker klubben och det som hör till. De har lämnat hem och familjer hemma för att söka lyckan som blir allt annat än lycka. De måste sälja sig för att få ihop pengar till mat och boende.
Eftersom man hoppar mellan de olika tiderna så får man även veta mer om barndomen och vad som har påverkat deras liv. Och vad som händer efter de har kommit hem.
En känslosam och tung historia att läsa.

20-åriga Linnea och 18-åriga Emma står inte ut med livet i Sverige så de bestämmer sig rymma och hitta en bättre tillvaro någon annanstans. De lämnar en lapp i lägenheten i Tomelilla där det står att de åkt frivilligt och att de inte vill bli eftersökta. De har hört att värdinnejobb på klubbar i Tokyo är välbetalda och spännande och med sina sista pengar tar de sig hela vägen dit.
Verkligenheten blir inte alls som de tänkt sig. Bakom de neonglimrande fasaderna finns en värld av beräknande svek, utnyttjande, sprit och droger. Men Linnea och Emma har varandra, och tillsammans kämpar de för att överleva i den onda spiral som drar dem längre och längre ner i destruktiviteten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar