måndag 16 december 2013

Mannen utan hjärta av Camilla Grebe och Åsa Träff


Detta är den fjärde fristående delan av Camilla Grebe och Åsa Träff.
Vi får följa psykologen Siri där hon börjar sitt nya jobb hos polisens gärningsmannaprofilgrupp.
De slängs in i ett hemskt mord och det visar sig höra ihop med flera efterföljande fall.
I Siris privatliv händer det mycket då bästa vännen är sjuk i cancer och Siri inte vill ha nåt med henne att göra efter ett tidigare avslöjande. Relationen med Markus känns sårbar och infekterad.
Boken går snabbt att läsa men själva deckarhistorien är klen och historien är lätt att klura ut hur det ligger till redan i mitten av boken.
Vet inte riktigt vad jag känner för Siri. Tycker hon gör fel beslut och är långsint. Borde ta och tänka lite på de runt omkring sig och inte bara på sig själv.
Tyvärr är boken sämre än de tidigare böckerna men jag är nyfiken att se hur det kommer gå för Siri i sitt privatliv och vilka beslut hon kommer ta.
Så ja, jag ser fram emot fortsättningen.

En kvav sommardag hittar Miguel Alemany sin sambo, antikhandlaren och mediaprofilen Jussi Ståhl, brutalt mördad i sitt hem på Södermalm. Jussi har skjutits till döds och därefter har hjärtat skurits ur kroppen och placerats i en antik silverskål, som ett groteskt stilleben.

Psykologen Siri Bergman erbjuds i samma veva jobb inom polisens gärningsmannaprofilgrupp av sin gamle studiekamrat och vän Vijay. Hon hamnar mitt i utredningen av det makabra mordet på Jussi Ståhl.
Det som på ytan ser ut som ett enstaka vansinnesdåd växer snabbt till någonting betydligt mer oroväckande. Fler brutala mord på män skakar Stockholm. Det blir snabbt uppenbart att en gemensam nämnare är männens sexuella läggning. Men rör det sig verkligen om rena hatbrott eller står sanningen att finna långt tillbaka i offrens förflutna?

2 kommentarer:

  1. Jag tycker också att den här boken var betydligt sämre än de tidigare delarna..

    SvaraRadera
  2. Carro: Vi får hoppas på att nästa bok blir bättre.

    SvaraRadera