måndag 12 september 2011

Vad mina döttrar bör veta av Elizabeth Noble

I sommarpresent av företaget fick vi ett pocketogram. Jag valde denna bok för den tilltalades mest av dem som det fanns att välja bland. Jag tyckte om boken. Man får följa fyra systrar, väldigt olika varandra och deras styvfar efter att deras mamma och fru har gått bort i cancer. Mamman efterlämnade ett varsitt brev till dem att läsa när hon hade gått bort. Hon skrev även en dagbok när hon var sjuk och berätta om deras uppväxt och om hennes eget liv innan barnen.
Det var gripande att mamman fanns med i bakgrunden i hela boken genom sin dagbok och sina brev.
Om sorgen men även styrkan att fortsätta med sina liv. Hur viktigt det är att man har varandra att stötta och finnas där.

När Barbara får veta att hon har cancer ställs hon inför den svåra och smärtsamma uppgiften att ta farväl av sina fyra döttrar. Men hur ska hon hitta orden?Barbara beslutar sig att föra dagbok och skriva ett personligt brev till var och en av döttrarna. Där uttrycker hon både sina förhoppningar och rädslor och berättar om sina egna drömmar och hemligheter. Hon skriver ända in i det sista.När begravningsdagen kommer samlas de fyra systrarna, alla med sina egna problem att ta itu med. Jennifer är nära att kvävas i sitt olyckliga äktenskap. Lisa lever i ett till synes bra förhållande, men något lurar under ytan. Amanda reser runt i världen och ser nya spännande platser men känner sig ändå inte riktigt nöjd. Hannah, tonåringen, är på väg in i vuxenvärlden, med allt vad det innebär.Systrarna står inför ett utmanande år, med omtumlande upplevelser och nya insikter i hur det är att vara kvinna och syster, utan att ha en mamma att vända sig till för råd och tröst. Med Barbaras brev och dagbok till stöd söker systrarna en ny riktning i livet och finner styrka och gemenskap hos varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar