söndag 12 februari 2012

De dödas ombud av M.R. Hall

Jag har haft en lässvacka. Ingen lust alls för att läsa och det är inte ofta det händer på det här sättet. Mitt i en bok dessutom och det har inget alls med den att göra. Den var bra och jag ville veta hur det skulle gå men det tog sin lilla tid när man inte hade lust. Så därför känns det lite som att jag inte gör boken rättvisa när jag har kännt så här.
Jag gillar boken, det jag ser som lite negativt är alla dessa termer inom rättsväsendet och lagar som jag inte själv inte kan och förstår.
Stundvis känns boken lite långdragen. Jag tycker om advokaten Jenny som har det tufft och går på ångestdämpande tabletter och försöker ta sig igenom ett nytt jobb där alla är emot henne och sätter hinder i vägen för henne när hon tar upp ett nytt fall.

Efter en jobbig skilsmässa förlorar advokaten Jenny Cooper fotfästet totalt. Hon orkar inte med vare sig sitt jobb eller sin son och hon har panikattacker som gör att det enda hon ser fram emot är dagens ranson av ångestdämpande piller.
När hon får erbjudandet om att börja jobba i Bristol ser hon sin chans att ordna upp sitt liv. Jobbet innebär att hon är den som juridiskt förklarar en människa död och bestämmer om vidare utredningen ska ske. Det är ett arbete som trots sitt klientel kan vara lite enahanda.
Men hennes företrädare, den avlidne Harry Marshall, har lämnat ett kontor som är allt annat än stillsamt efter sig. Det är inte bara stökigt och oorganiserat utan det finns också ett antal outredda, mystiska dödsfall som Marshall verkar ha dolt. Bland annat är det en ung pojkes och en prostituerad tonårsflickas död som fångar hennes intresse och hur hon än ser på det så tycks hennes företrädare vara inblandad i detta.
I sin beslutsamhet att hitta sanningen finner sig Jenny snart ensam mot rättsväsendet och inte bara hennes yrkesskicklighet utan även hennes mentala hälsa kommer att bli starkt ifrågasatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar