lördag 31 maj 2014

Älskar - hatar av Jenny Downham


Ja, det här var en lite speciell bok. Men en bok som tar upp det jag själv haft tankar om ibland. Hur man som anhörig skyddar sina nära ifall nån blir misstänkt för ett brott. Att ens nära inte kan vara kapabel till det och inte vill tro på att det kan stämma. I den här boken handlar det om en våldtäkt där vi får följa tjejens bror som vill skydda sin syster och hämnas. Vi får även följa den misstänkta killens syster. Hur två familjer brottas med detta och hur man skyddar sin familj. Hur långt man villig att gå för att skydda sina nära och pressen både från familj och utifrån.
Det är en svår kamp för de närstående. En bra bok som får en att tänka till och förstår familjerna och hur svårt det är för dem när någon blir ett offer eller anklagad.

Om någon skadar din syster så vill du hämnas, eller hur? Om din bror anklagas för att ha begått ett fruktansvärt brott och om han förnekar det, så försvarar du honom, eller hur? När Mikeys syster hävdar att en pojke har våldtagit henne så rämnar Mikeys värld. När Ellies bror beskylls för att ha begått brottet tappar Ellie fotfästet. När Mikey och Ellie möts kolliderar två världar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar