måndag 31 oktober 2016

De underkända av Hjorth och Rosenfeldt


De underkända är den femte boken i serien. En serie som är väldigt bra och jag har inte blivit besviken än så länge.
Jag har tyvärr en svacka i läsningen men jag var i väg på solsemester en vecka och hade då denna med och denna längta jag till tillfällena jag hade att läsa bland sol och bad :) Det var precis vad jag behövde.
Flera personer blir mördade efter ha fått göra ett test med allmänbildade frågor. Klarar man ett visst antal av frågorna så får man leva.
I slutet av boken finns testet och jag skulle inte klara kravet.
Mycket spännande och boken slutar med en cliff-hanger och jag vill bara ha nästa bok i min hand. Så jobbigt att vänta! Så är glad att jag läste boken nu och hade hoppats på att det skulle få igång min läslust igen men tyvärr inte. Jag hoppas snart vara på gång igen och att svackan ger med sig.
Men topp till boken!

En känd dokusåpadeltagare hittas mördad i en övergiven skola, skjuten i huvudet med bultpistol. Han sitter på en stol i ett klassrum, bunden, med ansiktet vänt in mot hörnet och en dumstrut på huvudet. Ett flersidigt frågeformulär sitter fastnitat på ryggen med häftpistol. Testet har med allmänbildning att göra och den mördade har uppenbarligen inte klarat kraven.

Det första offret följs av flera, alla samma sorts mediala kändisar, och Riksmord kopplas in. De famlar efter bevis men Sebastian Bergman hittar spår i anonyma insändare i tidningar och chattar. Skribenten raljerar mot bristen på allmänbildning hos den nya generationens förebilder, men uppehåller sig lite för gärna vid morden. Sebastian börjar utmana och inser snabbt att den anonyma vet saker om morden som bara polisen känner till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar