tisdag 22 november 2016

De försvunna barnen av Conor Grennan


Oj, det här är en bok som går rakt in i hjärtat på mig!
Vi får följa Conor som åker till Nepal som volontär för att hjälpa till på barnhemmet Små Prinsar.
Men det blir en resa som förändrar hans liv. Barnen han möter och deras historia. Det är hjärtskärande men jag blir även så rörd av barnen och deras energi och kraft som de har fast de har det tufft och inte veta vilka man kan lita på. Jag får många leenden men även många tårar under bokens gång. Det går inte att föreställa sig vilket liv och klimat de lever i Nepal och även i många andra länder. Jag har fått upp ögonen vad som händer som vi inte vet någonting om.
Jag beundrar folket i dessa små byar och även barnen och deras kamp i livet.
Volontärer som åker och hjälper alla dessa och ger så mycket av sina liv för att hjäpa andra. Det måste kännas som högsta vinsten när man ser alla lyckliga ansikten när man kan hjälpa till.
Ja, denna bok satte sina spår i mig.

Efter några månader som volontär på ett barnhem i Nepal inser Conor Grennan att barnen han hjälper till att ta hand om inte alls är föräldralösa. De har alla föräldrar - någonstans - som undrar vart deras barn har tagit vägen.

2006 var Nepal ett land som plågades av krig, girighet och korruption. Oroliga föräldrar lämnar bort sina barn till främlingar som lovar att ta dem till en säker plats tills oroligheterna lagt sig. Men barnen säljs som slavar. De som har tur hamnar till slut på barnhem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar