torsdag 3 januari 2013

Monster av Micael Dahlén


Här får man följa historier om fem av världens mest kända mördare. Professorn Micael Dahlén har träffat dessa mördare för att ta del av deras historier och även tagit kontakt med personer som följer allt de gör och vill ha kontakt med dem.
Tänk att personer som har gjort såna hemska och vidriga brott som att ta livet av en människa får den uppmärksamhet och gör dem kända. Att man kan begå såna brott för att bli känd och få så mycket beundrare.
I en av historierna så mådde jag smått illa när kannibalen Issei Sagawa beskrev i detalj vad han har gjort och gått tillväga. Och det värsta är att han är fri och lever ett vanligt liv och blir anlitad som föreläsare osv för det han har gjort. Och att han nu tycker uppmärksamheten mot honom börjar bli sämre att han själv säger att han snart måste göra nåt nytt och större brott så han inte blir glömd. Att säga en sån sak och veta att han finns där ute och planerar skrämmer mig.
Men visst kan jag hålla med om att det är fascinerande att läsa deras historier och varför de har gått så långt som de gjort.

I Micael Dahléns bok Monster får du möta fem av världens mest kända mördare med skrämmande historier som spänner över ett halvt sekel. Micael Dahlén har utforskat en värld fylld av blod och död - men också av pengar, kärlek och kändisskap. Han har korsat tre kontinenter på jakt efter svar. Hur är det möjligt att människor upphöjts till världskändisar genom att mörda? Varför är vi så fascinerade av mord och mördare - i de mest sedda filmerna, i de mest lästa böckerna, i våra egna tankar? Svaren som han finner är lika skrämmande som morden i sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar