måndag 27 september 2010

Och sedan kom hösten av Jodi Lynn Anderson

Det här är den andra boken i trilogin om ungdomarna Leeda, Murphy och Birdie. En ungdomsbok dock men jag läser dem ändå :). Vi får följa tjejerna efter sommaren på persikoodlingen. Var och en får sina egna problem som de måste lösa och ibland ligger vänskapen lite risigt till.
Boken tog en dag och läsa och den här gick lite fortare än den första då jag har "lärt känna" personerna i böckerna och jag kan sätta mig in i deras ungdomsproblem. De visar också vad vänskap betyder det det dyker upp problem. En mysig lätt bok och jag ser även fram mot den sista boken.

Sommaren hade varit så alldeles speciell. De hade badat nakna i sjön och legat i gräset med plaskvått hår. De hade karvat sina initialer i magnoliaträdet. Sommaren lång hade Darlingtons persikoodling vaggat dem i sin famn grön som en ädelsten, mjuk som sammet. Det hade känts som om allting skulle vara för evigt.Men redan den femte september drog ett nytt slags vind genom trädkronorna och lade sig mellan stammarna som dimma. Doften av persikor försvann. Den nya doften var främmande som av kanel och kajennpeppar, som från någonstans långt borta. Det luktade mörker.Murphy slits mellan sina drömmar om ett liv i New York och sin kärlek till pojkvännen Rex som redan hittat sitt i småstaden Bridgewater. Leeda är nominerad till en lokal skönhetstävling och får äntligen sin mammas fulla uppmärksamhet - tills storasyster kommer hem igen. Birdie är lycklig med sin pojkvän Enrico. Hon vill bara att tiden ska stå stilla, men förändringar kommer vare sig man vill eller inte.De tre tjejerna som fann varandra i Persikosommar har ett tufft år framför sig. Och medan de alla är upptagna med sina egna problem riskerar de att glömma vänskapen som gav dem styrka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar