tisdag 10 januari 2012

Livets aviga och räta av Kate Jacobs

Den här boken har jag velat läsa ett bra tag och hela tiden tänkt att jag skulle köpa den men det blev aldrig av. Så en dag i julhelgen när jag var hemma hos mina föräldrar så hade jag inget att läsa så jag börja titta mig omkring hos dem och hittar då denna! Helt otroligt. Då var det min systers bok så jag blev överförtjust och börja läsa direkt. Sen fick jag ta en paus då jag behövde ta en biblioteksbok emellan.
Men åh vilken mysig bok! Och även denna gång blev jag sugen på att börja sticka så det var bara att ta fram den påbörjade halsduken och fortsätta :)
Men jag är glad att jag läste sista delen av boken hemma för då rann tårarna och jag kunde knappt se vad som stod pga av tårarna. Men även om det var sorgligt så fanns det även ljusglimtar bakom men jag hade gärna avstått den sorgliga delen.
Såg att det fanns en fortsättning på boken men tyvärr bara på engelska men jag kommer inte kunna avstå från att läsa mer om butiken och alla dessa härliga personer vi har följt. Så även min halsduk blev klar (mitt första stickningsprojekt) och redan är en sjal påbörjad :) Lättpåverkad, jag? :)

En varm och sympatisk roman om kvinnlig vänskap och livet."Alla som kommer hit måste sticka. Men alla behöver inte använda garn ...

Varje fredag träffas kvinnorna i garnaffären Walker & Daughter. En vana, en trygghet och ett andningshål. De är alla olika - här finns Anita som mist sin man, Peri som lämnat juridikstudierna för att designa väskor, förlagsredaktören KC som letar nytt jobb, Lucy som pliktskyldigt stickar en herrtröja utan att veta vem hon ska ge den till ... Och så Georgia, ensamstående mamma till tonårsdottern Dakota och den drivande kvinnan bakom garnaffären i de flotta kvarteren på Manhattan.

Kate Jacobs skriver humoristiskt och bär på en brinnande passion för stickning! Varje kapitel har en rubrik som för tankarna till stickor, garn och nystan. Som läsare får du en längtan att själv börja sticka!


2 kommentarer:

  1. Det finns även tredje bok på engelska. Blev intresserad av den här serien när jag läste din recension så jag kollade på Adlibris och det fanns del 2 och del 3 på engelska. =)

    SvaraRadera
  2. Åh, ännu en bok :) Trevligt! Tack för att du titta upp det och meddelade mig!

    SvaraRadera