söndag 17 juni 2012

Mord.net av Buthler & Öhrlund


Den här har stått ett bra tag i bokhyllan. Jag visste inte att detta var en serie så jag inhandla nr 5 när jag fick veta att det fanns tidigare böcker. Så då vill jag gärna börja läsa i ordning.
Runt om i världen mördas människor i alla åldrar och kön och av personer som verkar vara som vi.
Personer man inte har en aning om varför de skulle bli mördade och den stora frågan är varför okända personer från andra länder mördar dem utan någon koppling till dem.
Polisen står förvirrade och hjälplösa mot alla morden och förstår inte vad som händer. De samarbetar och försöker förstå och hitta lösningen. Kan lösningen finnas på nätet?

En spännande deckare som jag bara ville få veta slutet på.

Den kriminella verksamheten på Internet bara växer och mörkertalet vad gäller it-brott är stort. Internationella ligor specialiserar sig på ekonomisk utpressning, trafficking och andra brott som är näst intill omöjliga att spåra ...En ung flicka i Hässelby blir brutalt ihjälskjuten av en tysk ingenjör hon aldrig träffat. En fyrtiosjuårig mor i Australien och en av topparna i Stockholms finansvärld förvandlas plötsligt till kallblodiga mördare. Frågorna hopar sig. Vem är den amerikanske soldaten som bryter nacken av en dataprogrammerare på färjan mellan Helsingfors och Stockholm och varför mördar en ledande politiker i Italien ägaren till ett pappersföretag i Malmö? Världens poliskårer står maktlösa när en våg av ouppklarade mord sveper över en lång rad länder, samtidigt som internationella företag utsätts för utpressning på nätet. Den svenske polisen Jacob Colt arbetar med några av fallen som inträffat i Sverige och när han tar kontakt med utländska kolleger börjar de ana ett samband mellan de till synes godtyckliga morden. Spåren pekar mot Ryssland där mörka krafter har byggt ett gigantiskt mordnätverk med hjälp av Internet ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar