torsdag 30 juni 2016

Den nionde graven av Stefan Ahnhem


Det här är den andra boken av Stefan Ahnhem men den här utspelar sig före den första boken.
Jag tyckte mycket om den första boken "Offer utan ansikte" och jag tyckte även om denna.
Det var trevligt att få återse Fabian Risk igen.
Det händer mycket i den här boken och vi får följa olika fall på olika håll.
Redan när boken var utläst så ville jag läsa nästa men den kommer ut senare i år.
Så jag rekommenderar verkligen dessa böcker.

Många kommer att förfasas över mina handlingar. Några kommer att se dem som en hämnd för alla de oförrätter som har begåtts, andra som en makaber lek för att gäcka systemet och visa hur långt man kan gå. Men det stora flertalet kommer att vara rörande överens om att det är en ytterst sjuk människas gärningar. Alla kommer att ha fel ...

Justitieministern lämnar riksdagen efter en hård debatt. Han använder den bakre utgången för att undgå det väntande pressuppbådet, men kommer aldrig fram till bilen som står och väntar på honom en bit bort. Han tycks ha gått upp i rök, mitt i maktens centrum.

Det är ett halvår innan händelserna i Offer utan ansikte och veckorna före jul. Snön och kylan håller både Stockholm och Köpenhamn i ett järngrepp när Fabian Risk kallas in för att i hemlighet utreda justitieministerns försvinnande. Officiellt är fallet fortfarande Säpos ansvar, men de liksom Fabian och hans höggravida kollega Malin Rehnberg famlar i blindo. Snart visar det sig att inget är som det tycks vara och att mäktiga intressen verkar för att sanningen inte ska komma fram.

Samtidigt hittas hustrun till en dansk tv-profil brutalt mördad i hemmet i Köpenhamn. Dunja Hougaard leder utredningen som för henne över sundet till Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar