måndag 29 augusti 2016

Behandlingen av Mo Hayder


Det här är fortsättningen på "Fågelmannen". Den här har jag väntat ett tag på men alltid en nackdel att läsa en fortsättning när det har gått en tid mellan böckerna.
Jag tyckte det var lite segt i början men det var för att jag försökte minnas tidigare boken men när jag väl kom in i boken så blev det sträckläsning.
Vid sidan av fallet så lider Jack Caffery av sitt egna förflutna och det blir inte lättare då detta fall påminner mycket om det. Han kan inte släppa utan letar fortfarande svar och jag tycker boken slutar lite med frågetecken och jag vill veta mer men det verkar som om det inte finns svar på detta. Jag känner mig inte klar.

En man och hans hustru hittas inspärrade i sitt eget hem på en stillsam bostadsgata i södra London. De är gravt uttorkade, och de har blivit fastbundna och brutalt misshandlade. Mannen är nära döden.
Men det ska bli ännu värre: Deras åttaårige son saknas. När kriminalinspektör Jack Caffery kallas in för att utreda visar det sig vara omöjligt för honom att förhålla sig kyligt och objektivt till brottet; likheterna med händelser ur hans eget förflutna är alltför stora. Och när han gräver djupare i fallet samtidigt som han försöker hålla ihop sin tillvaro trots de alltmer omskakande avslöjandena om hans eget liv så börjar den verkliga mardrömmen...

2 kommentarer: