tisdag 31 januari 2017

Dominodöden av Jonas Moström


Andra boken i serien om psykiatrikern Nathalie Svensson.
Tyvärr var det ett tag sedan jag läste första boken och det är alltid en nackdel när det är en serie och det går lite tid mellan böckerna. Man tappar lite om huvudpersonerna och speciellt när man läser flera olika serier och hålla isär karaktärerna.
Men boken var bra och en klassisk deckare. Jag kom snabbt in i den och man vill veta hur det går.
Så jag kommer fortsätta läsa Jonas Moströms böcker.

Överläkaren Erik Jensen försvinner obegripligt i kulverten på Sundsvalls sjukhus under en nattjour. Kommissarie Johan Axberg kopplar snabbt ihop fallet med psykiatrikern Thomas Hoffman, som försvann spårlöst på samma plats tre dygn tidigare. När Hoffman senare hittas brutalt mördad i ett skogsparti tyder allt på att han har hållits fången för att sedan bli ihjälslagen. I både Hoffmans och Jensens fall har gärningsmannen lämnat efter sig en dominobricka.

När Sundsvallspolisen ber Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp om hjälp tvekar psykiatrikern Nathalie Svensson. Hon har varit med om flera traumatiska händelser och behöver mest av allt lugn och ro hemma i Uppsala. Men när det visar sig att hennes syster är den senaste som sett Erik Jensen vid liv bestämmer sig Nathalie för att ta sig an uppdraget.
Det blir en jakt på en tvångsmässig mördare för att hitta Erik Jensen i tid. Står fler offer på tur? Och framför allt vad betyder dominobrickorna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar