fredag 31 mars 2017

Jag lät dig gå av Clare Mackintosh


En lite seg inledning men sen ökade tempot. Efter cirka halva boken så tog handlingen en ny vändning och jag kände mig lite vilsen. Det var jag inte alls beredd på. Så det var bara att börja tänka om på nytt och hamna på rätt spår igen. Måste erkänna att jag tappa lusten lite just då men det gick fort över och sen blev det ännu bättre.
Jag var också väldigt arg när jag läste boken, det berodde på en karaktär i boken som behandlar personer illa och vill äga dem. Sånt gör ont i mig ;(
Men i det stora hela så tycker jag bra om boken och en bra debut.
Slutet är dock lite ovisst och man får lite funderingar :)

Femårige Jacob och hans mamma är på väg hemåt en mörk och blöt novemberkväll. De har bara en kort bit kvar att gå när han plötsligt släpper taget om hennes hand och springer ut i gatan. Samtidigt kommer en bil körande i rasande fart och Jacob hinner inte undan. Föraren smiter och kvar på gatan ligger den döde pojken. Över honom hukar sig hans svårt chockade mamma. Hela hennes liv har krossats i ett ögonblick.
Fallet hamnar på polisinspektör Ray Stevens bord. Han har inga ledtrådar men är fast besluten att hitta den skyldige, och är beredd att riskera allt för att skipa rättvisa åt en kvinna som drabbats av varje förälders värsta mardröm.
För Jenna är det omöjligt att fortsätta leva i hemstaden Bristol hennes liv är ödelagt. Det enda hon vill är att lämna allt bakom sig och börja på nytt. Jenna flyttar till en liten by i Wales. Hon försöker desperat glömma sitt förflutna men jagas av fasansfulla minnen. Byns invånare undrar förstås vem hon är och varför hon sökt sig just dit. Men Jenna håller alla på avstånd, släpper ingen in på livet.
Medan polisen arbetar börjar Jenna långsamt tro på en framtid. Men är det alls möjligt att lämna ett liv för ett helt annat?
Det förflutna kommer obönhörligt ifatt henne och dess konsekvenser är förödande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar