onsdag 29 mars 2017

Sjuka själar av Kristina OhlssonJag har tyckt om alla böcker jag läst av Kristina Ohlsson så när hon nu kom ut med en ny bok inom kategorin skräckroman så kunde jag inte låta bli att läsa den.
Jag hade lite svårt att komma in i boken men det lättade efter ett tag och jag fastna mer och mer. Men jag kände under hela läsningen att det inte riktigt var min typ av bok men den var helt ok och jag ville läsa på för att veta vad som skulle hända. Jag kände att boken skulle hamna på medelbetyg MEN sista sidan förstörde allt! Hade jag vetat det skulle jag inte ens läsa boken. Nu är jag bara irriterad och helt tappat lusten. Det stör mig fortfarande fast det var ett par veckor sen jag läste boken.
Så om Kristina kommer ut med fler skräckromaner så är risken stor att jag skippar dem.

Först sattes träd i brand. Sedan öppnades portarna till helvetet.

Lukas försvinner några dagar innan han ska ta studenten. Tre veckor senare hittas han medvetslös med stora skador. Ingen förstår vad som hänt honom. Inte ens han själv. Det enda han och alla andra vet är att ytterligare två personer försvunnit på samma sätt. Men Lukas är den enda som har kommit tillbaka.

Tio år senare återvänder han till sitt föräldrahem, plågad av ovissheten om vem som en gång förstörde hans liv. På andra sidan gatan bor en man som aldrig förlikat sig med att han inte fick veta vad som hände hans dotter Fanny. Och som tror att Lukas har svaret.

Samtidigt flyttar Anna och David in i den gamla prästgården. Här ska de börja sitt nya liv. Men huset väcker stark oro hos Anna. När hon senare hittar ett järnkors nedgrävt i trädgården förstår hon att det finns någon som vill dem illa. Riktigt illa. Anna försöker vettskrämd rädda både sig själv och David. Men är det redan för sent?

4 kommentarer:

 1. Jag måste säga att jag gillade relationsdelarna mer i den här boken ära skräckelementen. Nu är det inte min vanliga genre och jag är ovan skräckläsare men för mig tillförde de inte så mycket faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag håller med dig där om att det var relationerna som var det intressanta :) Skräckmomenten var inte så skrämmande...

   Radera
 2. Jag tyckte bra om den här men var inte helt nöjd med slutet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra fler tycka det :) Jag har inga problem med annorlunda slut men det blev bara så fel.

   Radera