lördag 29 april 2017

Vägen till Sugar Maple Inn av Louise Miller


Den här boken har jag velat läsa så fort jag såg den. Bara titeln och bilden lockar den matintresserade :)
Redan från första sidan så var jag fast och inom ett dygn så var den utläst. Det är synd att man inte kan känna dofter och smak när man läser dessa böcker. En varm och härlig feel-good där man till stor del för följa med i köket och bland desserter på pensionatet Sugar Maple Inn.
Man får en väldig lust att ställa sig i köket och baka efter ha läst denna. Jag hoppas att det kommer fler böcker av Louise Miller då jag bara vill fortsätta läsa.

När konditorn Olivia Rawling råkar sätta fyr på en efterrätt, samt hela lokalen där hon jobbar, flyr hon till den mest trösterika plats hon kan komma på: den lilla staden Guthrie, där hennes bästa vän Hannah bor. När hon blir erbjuden ett jobb av Margaret, den grälsjuka ägaren till pensionatet Sugar Maple Inn, ser hon ingen anledning till att inte tacka ja. Tillsammans med sin överentusiastiska hund flyttar Olivia in i husets bakstuga och det dröjer inte länge innan hennes desserter frestar hela byns befolkning.

Olivia finner sig snabbt till rätta i småstadslivet, och när Martin McCracken återvänder till Guthrie för att ta hand om sin sjuka far uppstår ljuva känslor. Men när en oväntad besökare dyker upp ställs allt på sin spets. Olivia inser att hon antingen måste stanna och inse att livet inte alltid blir som man tänkt sig, eller göra det som hon gör bäst fly.

2 kommentarer:

 1. Jag misstänkte att du skulle gilla den :-). Haha, eller jag visste det. Hoppas du gillar Mambo i Chinatown också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du hade så rätt där :) Ville själv vara med i boken.
   Har precis börjat med Mambo i Chinatown idag och jag kom in direkt. Mat och dans kan nästan aldrig vara fel när det gäller mig :)

   Radera