söndag 30 april 2017

Prio ett av Emelie Schepp


Tredje delen om Jana Berzelius finns äntligen ute. Eller har gjort ett tag då denna är i pocket. Jag är så glad när Emelie Schepp kommer ut med en ny bok om Jana. Jag har verkligen fastnat för den här serien och den håller ett högt tempo och det är svårt att veta vad som kommer hända.
Att Jana som är åklagare även hamnar i den kriminella världen hör till det spännande och hon är hård och kall när det behövs. Det för mig är en kittlande spänning att hon gör nåt förbjudet när hon jobbar för lagen. Man vet inte alls var man har henne och hur det kommer att gå.
Det är det som får mig att tycka om den här serien, att den har nåt litet extra som lockar.
Härligt när serien håller högt tempo fortfarande och jag ser fram emot nästa bok.

EN TIDIG MORGON i mars hittas en kvinna svårt sargad i sin lägenhet i Norrköping. Först på plats är ambulanssjuksköterskan Philip Engström som gör allt för att rädda hennes liv. Då ytterligare ett offer hittas går den ohyggliga sanningen upp för honom och han är tillbaka där allt en gång började.
När åklagare Jana Berzelius kopplas in som förundersökningsledare börjar även hon se ett obehagligt mönster. Och det som först såg ut som ett enstaka vansinnesdåd växer snabbt till någonting betydligt större.
Vem ligger bakom de fruktansvärda morden?
Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander är Jana fast besluten att ta reda på sanningen. Samtidigt blir hon uppsökt av en person från sitt förflutna, en person som tvingar henne att gå långt utanför lagens gränser ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar