söndag 29 oktober 2017

...Får leken tåla av M.J. Arlidge


Den fjärde boken i serien om kriminalkommissarie Helen Grace. Det sker flera bränder på flera ställen samtidigt en kväll och liv går förlorade och staden får det tufft att bekämpa bränderna. Dessa bränder återkommer kommande nätter på flera ställen igen och man inser att det inte är en slump. Någon har planerat detta ordentligt och Helen Grace får en tuff kamp mot klockan men även mot förövaren då det fortsätter och sätter en stad i skräck.
Spänningen är hög hela boken igenom. Serien håller ett högt tempo och man har svårt att lägga ifrån sig den. Längtar till nästa bok!

Mitt i natten lyses stadshimlen upp av skenet från tre stora eldsvådor. Det är mer än bara ett tragiskt sammanträffande. För kriminalkommissarie Helen Grace visar sig en ondska hon aldrig tidigare sett maken till.
Bränderna kräver flera människoliv, och det framgår snart att de är noggrant planerade och iscensatta. Men utredningen hinner knappt börja förrän nya lågor slickar stadens byggnader och fler får sätta livet till.
Pressen på Helen blir stor när allmänheten kräver att hon och hennes team ska hitta den skyldige och få ett slut på de fruktansvärda mordbränderna. Och som om det inte vore nog måste hon också hantera sina överordnade och säkerställa att den ambitiösa reportern Emilia Garanita inte stjälper polisens arbete.
Utredningen blir till en krutdurk. Frågan är hur Helen ska orka stå emot sina egna demoner och kunna koncentrera sig på att hitta och oskadliggöra mordbrännaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar