måndag 30 oktober 2017

Rosengädda nästa! av Emma Hamberg


Den här fick jag tips om av min mamma. Jag har sett framsidan flertalet gånger men tycker titeln är så löjlig så har inte ens tittat mer på boken och vad den handlar om. Men när vi skulle åka på semester och jag ville ha lite feelgood att läsa vid poolen så köpte jag de tre första böckerna på en gång.
Och jag fastnade! Haha, jag låg nästan och småskratta vid poolområdet. Den var ju riktigt rolig och jag såg allt framför mig. Jag fastnade för alla personerna i böckerna och jag ville bara veta mer om dem. De är så olika personligheter och i alla åldrar och ingen känner varandra. Och från en dag till en annan så bor de ihop av olika anledningar.
Jag blev glad och tyckte det var en mysig bok. Jag är glad att jag har köpt de andra två böckerna så jag får veta hur det går.
Man ska inte döma en framsida har jag lärt mig nu :)

Bror är en trettonårig frankofil som har oändligt många skivor med Serge Gainsbourg men inte en endaste vän. Brors föräldrar bråkar sammanbitet om nätterna. Det viskas om skilsmässa. Familjen är det enda han har, och den måste räddas! Bror iscensätter ett seglarläger som han sedan låtsas åka på. En hel månad ger han sina föräldrar, då de kan hitta tillbaka till varandra. Men frågan är vart Bror egentligen ska ta vägen den där månaden?

Tessan är en tjugonioårig kvinna som sitter fast i en dålig relation, andras skeva förväntningar av henne och sin nedlåtande mamma. Hon läser kokböcker som andra läser romaner, men ägnar sina dagar åt att servera pulvermos i en korvkiosk istället för att laga fantastiska rätter åt finsmakare. Hon vill något mer med sitt liv. Men hur ska det gå till?

Jane är en unik kvinna, en sextioårig excentrisk dam som hjälper små djur i nöd, men även lämnar dörren på glänt åt människor som kan behöva henne. Tack vare Janes magiska fingrar möts Tessan och Bror i hennes lilla hus mitt i stan.

Tillsammans ger de sig iväg till Rosengädda, en resa som kommer att förändra alla deras liv för evigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar