tisdag 4 januari 2011

Hon som bar skammen av Helena von Zweigbergk

Det var länge sen nu. Tror jag är i en lässvacka. Den här tog flera veckor att ta mig igenom. Dels för att det var så mycket annat i december plus att boken inte lockade mig så pass mycket att jag längtade efter att läsa. Men den var heller inte dålig. Lite seg på sina ställen.
Man får följa Ingrid som är präst och jobbar på kvinnofängelse. Där får man följa hennes samtal med de intagna och hon dras in en farlig lek när hon försöker hjälpa en intagen med att publicera en bok om sitt liv. Även på det privata planet går det lite upp och ner för Ingrid.

I Hon som bar skammen får vi möta Laura, en av de intagna på kvinnofängelset där prästen Ingrid Carlberg arbetar. Hon är en vacker och skör kvinna i 60-årsåldern, dömd för narkotikabrott men som med hjälp av långvarig terapi har lyckats komma till rätta med sig själv. Nu har hon skrivit en bok där hon berättar om sitt tragiska liv som prostituerad och narkotikakurir. Ingrid blir indragen i ett livsfarligt spel som utsätter både henne själv och omgivningen för stora faror.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar