måndag 17 januari 2011

Rätt åt dig av Jane Fallon

Stephanie är gift och har en son i London tillsammans med sin man. Katie är sambo och bor på landet utanför London med sin kille. Vad båda kvinnorna inte vet är att de delar samma man. Halva veckorna åker deras man/sambo mellan sin fru och flickvän och lever två helt olika liv.
Tills de upptäcker varandras existens. De slår sina kloka huvuden ihop och vill sätta James på plats. Men hur långt är de villiga att gå och är det så enkelt?

Jag kom in i boken redan på första sidan. Jag var lite road av boken och den var så lättläst. Det var en skön pausbok mellan de andra mer allvarligare böckerna. Sen hur länge jag kommer minnas den är en annan fråga. Men en lätt road, enkel bok utan att man ska ha några krav på den.

Stephanie jobbar som stylist, är lyckligt gift sedan nio år och bor med sin man och son i London. Katie jobbar som aromaterapeut i en liten by och har nyligen flyttat ihop med sin underbare pojkvän. Vad kvinnorna inte vet är att de är kära i samme man.
James veckopendlar mellanveterinärkliniken ute på landet och familjelivet i London. Sedan ett år tillbaka har han en lojal hustru som älskar honom, en älskarinna som får honom att känna sig ung och en mängd lögner som börjar bli svåra att hålla reda på. Han lever en minst sagt komplicerad tillvaro men lyckas hålla sitt dubbelliv flytande. Tills den dag Katie får ett samtal från någon som säger sig vara hennes pojkväns hustru. Tillsammans bestämmer sig kvinnorna för att utarbeta den ultimata hämnden: de låtsas som ingenting och roar sig med att tvinga ur James lögner. Till en början njuter de av att se honom svettas och slingra sig, men efter ett tag känner Stephanie att hon vill sätta punkt och gå vidare. Katie däremot vill inte avsluta leken och det hela går snart över styr. James tillvaro faller i spillror och Stephanie inser att hennes hämndbegär gått ut över sonen. Hur långt är hon egentligen beredd att gå för att ge igen? Och hur långt är James beredd att gå för att få tillbaka sin familj?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar