lördag 15 januari 2011

Mord för mord av Simon Kernick

Äntligen är årets första bok utläst! Nu hoppas jag det kommer gå lite lättare med läsningen.
Här får vi följa den förre detta legosoldaten Max Iversson som blir erbjuden en hög summa pengar för att skydda nattklubbsägaren Roy Fowler vid ett möte. Mötet går fruktansvärt fel och ett par av Max's kollegor mister livet.
Sedan följer vi kriminalinspektör John Gallan som jobbar på ett svårt fall där en av Roy Fowlers dörrvakter har avlidit av ett oförklarligt ormbett.
Både Max Iversson och John Gallan arbetar med att lösa sina respektive fall och de närmar sig ovetandes varandra efter ledtrådarna börjar dyka upp en efter en.

Jag hade lite svårt för boken. Det var för många namn att hålla reda på och man fick följa båda männen från sin sida och jag hade svårt att skilja på det ibland. Jag rörde ihop det och fick stanna upp och fundera på vilket som tillhörde vilket. Men i slutet så blev det riktigt spännande och kunde knappt lägga ifrån mig boken. Men det var inte många sidor som var så. Det var heller inget överraskande slut. Jag förstod hur det låg till.

Femtusen dollar för några timmars arbete det är vad den tidigare legosoldaten Max Iversson erbjuds av nattklubbsägaren Roy Fowler. Det enda han behöver göra är att agera säkerhetsvakt vid ett möte med några "affärsmän". Erbjudandet är alltför frestande för att tacka nej till eftersom Iversson behöver alla inkomster han kan få. Tillsammans med två kollegor beger han sig till den övergivna industrifastighet där mötet ska äga rum. Men någonting går snett och det hela slutar med ett fruktansvärt blodbad där två av Iverssons män mister livet. På andra sidan staden arbetar kriminalinspektör John Gallan med ett svårlöst fall. En av Fowlers dörrvakter har avlidit efter ett oförklarligt ormbett. Men när ledtrådarna äntligen börjar dyka upp så är det i sällskap av döda kroppar och Gallan inser snart att han är en gigantisk mordkomplott på spåren. Samtidigt fortsätter Iversson oförtrutet jakten på gärningsmännen som dödade hans kollegor. Ovetandes om varandra närmar sig de bägge männen en förödande konfrontation. Frågan är om någon av dem kommer levande därifrån ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar