torsdag 11 augusti 2011

Flickan under jorden av Elly Griffiths

Det här var en lite annorlunda handling än de andra deckarna man är van vid. Här är det mer arkeologi och historia.
I början gick det liiiite segt men när jag väl kom in i historien så blev det bättre.
Men det var inte så svårt att lista ut hur det skulle sluta och jag listade ut lösningen ganska tidigt. Men det känns inte som en bok som jag kommer minnas så länge. Men kan tänka mig att läsa mer av Elly Griffiths i framtiden.

I sumpmarken utanför Kings Lynn i Norfolk hittar polisen människoben. Man misstänker att det är kvarlevorna efter Lucy Downey, en flicka som kidnappades för tio år sedan, och kallar in arkeologen och benexperten Ruth Galloway. Det kommer att förändra hennes liv för alltid.
Den överviktiga Ruth Galloway närmar sig fyrtio och har försonats med tanken på att hon kommer att vara singel resten av livet. Hon bor ensam med katterna och radion som enda sällskap och föreläser på universitetet. När Ruth undersöker benen visar det sig, till kriminalkommissarie Harry Nelsons besvikelse, att benen är mer än tusen år gamla.
Ända sedan Lucy kidnappades har Nelson fått mystiska brev som innehåller referenser till rituella offer. När ännu en flicka försvinner och Nelson får ett nytt brev ber han Ruth om hjälp med att tolka breven. Samtidigt som Nelson och Ruth närmar sig varandra visar det sig att Ruth svävar i livsfara för att hon hjälper polisen. Jakten på kidnapparen blir en kamp mot klockan för både den försvunna flickan och Ruth själv.
2 kommentarer:

  1. Har just läst nämnda bok och tyckte den var så bra! Så jag kommer att läsa mer av Griffiths.
    Jag kom också på hur det var mycket tidigare än jag brukar, men det kändes rätt så bra faktiskt.....
    Reflektion kommer i morgon på min blogg.....

    SvaraRadera
  2. Vad härligt att du tyckte om boken så mycket. Ska kolla in din blogg :)

    SvaraRadera