söndag 20 november 2011

Kvinnan i rummet av Jussi Adler-Olsen

Första boken i serien om Carl Mørck. Jag började med att läsa den tredje boken och nu tog jag den första.
En mycket gripande och spännande bok som jag bara ville få läsa så fort tillfälle gavs.
År 2002 försvann en kvinnlig politiker spårlöst och efter en tid lades fallet ner. År 2007 tar kriminalinspektör Carl Mørck upp fallet igen tillsammans med hans nya assistent Assad. De går igenom alla uppgifter och hittar nya ledtrådar. Vad är det egentligen som har hänt kvinnan och kommer man hitta henne?
Det är en hemsk historia som får det att krypa i kroppen på mig.
Men jag får mina små leenden även i denna bok när det handlar om Carl Mørck och Assad. Härligt par som försöker förstå varandra.

En vacker vinterdag 2002 försvinner den unga och lovande politikern Merete Lynggaard spårlöst. Medierna kastar sig över fallet och börjar spekulera vilt om allt ifrån självmord och mord till kidnappning och frivilligt försvinnande. Polisen inleder snart en stor utredning men den blir resultatlös. Merete är som uppslukad av jorden.Samtidigt är kriminalinspektör Carl Mørck tillbaka på jobbet efter en traumatisk händelse där han och två kollegor blivit nedskjutna. Ena kollegan dog och den andre är förlamad. Carl är fysiskt oskadd men plågas av djupa skuldkänslor gentemot sina kollegor. När Carl Mørck så småningom får ansvaret för utredningen av Merete Lynggaards försvinnande börjar det hända saker. Snart är Mørck och hans assistent Hafez el-Assad en hänsynslös förbrytare på spåren. Frågan är om de hittar galningen innan det är för sent?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar