söndag 20 november 2011

Någonstans inom oss av Kajsa Ingemarsson

En kvinna tar sitt liv. I sista stund ångrar hon sig men det är försent. Vi får följa hennes tid på "andra sidan" och hur hon följer dem hon älskar som fortfarande lever.
Vi får även följa hennes man när han får beskedet och hans väg tillbaka till ett liv utan henne.
Vi förflyttas även tillbaka i deras liv och hur de hade det innan.

Nja, jag vet inte riktigt vad jag tycker om boken. Har gått och funderat nu i ett dygn sen jag läste ut den.
Den är annorlunda. Men jag läste den på ca en dag så nåt drogs jag till. Jag tror jag har lite svårt med det här med "andra sidan". Eftersom vi inte vet vad som händer sen så är det svårt att läsa om skyddsänglar och hur vi kommer kunna följa våra nära på håll.

Rebecka är en framgångsrik yrkeskvinna och lever i ett till synes lyckligt äktenskap. Ändå har hennes liv hamnat i en återvändsgränd, ett kaos som driver henne till det yttersta. Finns det en återvändo när det värsta har hänt?

En sen höstkväll står en ensam kvinna vid ett räcke på Fjällgatan i Stockholm. Bakom sig har hon karriär, äktenskap, framgång och pengar, framför sig den glittrande staden och nedanför sina fötter ett stup högt nog att krossa den som faller.

Rebecka har redan fattat sitt beslut, men i samma stund som det är för sent ångrar hon sig. När polisen knackar på hemma hos maken Mikael krossas också hans värld, och livet blir aldrig mer detsamma för någon av dem.

Historien skulle kunna vara slut där, men det är först nu den börjar. Hur ska Rebecka kunna ställa allt till rätta igen? Vid sin sida har hon Arayan, den skyddsängel hon inte tror på och till en början inte vill kännas vid. Ängeln försöker hjälpa henne att försonas med sig själv, sitt liv och det som ledde till hennes beslut. Men Rebecka lyssnar inte. Det enda hon vill är att återförenas med Mikael, och hon dröjer kvar vid sin mans sida för att rädda deras relation.

Då hon sammanförs med några andra vilsna själar blir hon motvilligt varse hur avståndet mellan henne och Mikael går djupare än hon velat se. I sin längtan efter närhet tvingas hon konfrontera rädslor och föreställningar om vad som egentligen är kärlek.

För Mikael blir Rebeckas död början på ett sökande efter vem hon egentligen var. Ett sökande som för honom allt längre bort. Rebeckas mardröm har blivit verklighet, och hon kan ingenting göra.

Men kanske finns det ändå ett sätt att låta kärleken segra. För den som finner modet att släppa sin älskade fri.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar