lördag 26 november 2011

Tigerkvinnan av Katerina Janouch

Det här är fjärde boken i serien om Cecilia Lund. Som de tidigare böckerna så streckläste jag denna med. Jag har gillat alla böckerna men stört mig lite på dessa kriminalfall som alltid ska drabba Cecilia i varje bok. Det är det minst trovärdiga tyvärr.
Bäst tycker jag om att följa Cecilia på hennes arbete som barnmorska.
Böckerna känns så trovärdiga när man får läsa om problemen hemma med fyra barn och allt som ska gå ihop med partner, jobb och barn.
Tror nog att denna bok var bland de bästa faktiskt och det kan nog bero på att just kriminalfallet i denna bok var mer trovärdig.
Längtar redan till nästa bok.

Det är höst på Lindängstorget. Cecilia Lunds familj har återupptagit rutinerna efter den stormiga sommaren. Cecilia återgår till barnmorskejobbet på förlossningsavdelningen och barnen till sina aktiviteter. Men relationen till John har blivit något ansträngd på grund av barnet de väntar och Cecilia börjar känna sig pressad från alla håll.Även i systrarna Susannas och Marias liv sker förändringar. Kärlekskriser och arbetslöshet, hur hanterar man livet när saker inte blir som man tänkt sig? Mitt i vardagen dimper ett anonymt paket ner i brevlådan hos Cecilia. Det är en bok med ett obehagligt budskap. Samtidigt får även Cecilias mor Christina ett kryptiskt brev till sin tidningsredaktion. Har dessa två händelser med varandra att göra och vem är det i så fall som hotar mor och dotter?Cecilia känner sig vartefter mer och mer orolig. Hon blir åter tvungen att ta kontakt med polismannen Per Nilsson. För ju längre tiden går, desto mer uppenbart blir det. Någon håller ögonen på hennes familj. Någon vill henne illa. Eller, gud förbjude hennes barn.

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Tänkte kika in och lämna en liten hälsning.
  Ska börja spana lite här i bloggen på vad du kan tänkas tycka om :)

  Ha en härlig vecka!

  / Din hemliga bokvän

  SvaraRadera
 2. Hej och välkommen!

  Hoppas bloggen kan ge dig lite svar, svar på frågeformuläret kommer inom kort också så du får lite mer hjälp.

  Ha en härlig vecka du med!

  //Karro

  SvaraRadera