måndag 21 maj 2012

Ont blod av Arne Dahl


Det här är den andra boken av Arne Dahl och A-gruppen.
Tyvärr så har jag inte så mycket positivt att komma med gällande denna. Det har gått otroligt segt och jag vet inte om det är pga av boken eller rent allmänt. Men jag kom aldrig in i den här och jag kämpade för att ta mig igenom den för jag ville verkligen. Hör så mycket bra om böckerna så därför vill jag inte ge upp. Jag kom aldrig in i handlingen och det var bara allmänt rörigt. Jag gillar personerna i A-gruppen och vill läsa mer om dem. Men mot slutet, som vanligt så blir det lite spännande men det är försent och jag kan inte säga nu heller att jag har förstått handlingen riktigt.
Nä, tyvärr alltså. Men jag ger inte upp, ska läsa nästa bok också men det får vänta lite. Jag vill tycka om böckerna och därför ska jag läsa mer av Arne Dahl.

En svensk litteraturkritiker med anknytning till USA blir avlivad på det mest sataniska sätt i en skrubb på flygplatsen Newark utanför New York.

SAS-planet till Stockholm är fullbokat men nu finns en stol ledig och mördaren bokar in sig på SK 904. Det enda den svenska polisen vet är att det nu sitter en osedvanligt brutal seriemördare på ett plan med Stockholm som destination, men de vet inte vem av passagerarna det är.

En specialenhet från Rikskriminalen beger sig till Arlanda. Det är bråttom. Sverige är på väg att importera sin första äkta amerikanska seriemördare.

Det är upptakten till en häpnadsväckande och fasansfull händelsekedja som leder Paul Hjelm och hans kollegor i A-gruppen, specialenheten för "våldsbrott av internationell art", allt närmare mörkrets hjärta. Den vackra sensommaren övergår i regntung höst. Stockholm försänks i mörker. Och därinne famlar A-gruppen vidare efter den hemska, oväntade, undflyende sanningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar