onsdag 15 maj 2013

I det tysta av Vicky Jaggers


Det här är en sann och hemsk berättelse om hur 12-åriga Vicky blir våldtagen av sin 17-åriga bror vid flera tillfällen. Vicky själv berättar om sitt liv som barn och om hur hennes liv förändras efter den natten då hennes äldre bror våldtar henne i familjens hus. Hon blir gravid och blir mamma vid 12 års ålder. Ett barn som håller allt inom sig och inte berättar vad som har hänt för att skydda sina föräldrar och inte göra dem illa och för att hon är rädd för sin bror ifall sanningen kommer fram.
Hur det är att växa upp som tonårsmamma och ändå fortfarande vara ett barn. Hur tufft livet är och att veta att ens bror finns i närheten och aldrig veta vad som kommer hända.
Jag mådde riktigt illa när jag läste boken och jag blir så förbannad på att sånt här sker och jag tycker det är så hemskt att man inte vågar berätta vad som har hänt för att man tror att ingen kommer tro på en och själv få gå och bära på denna hemlighet och må dåligt. Att ingen ser!
Nä, en hemsk bok men otroligt stark berättelse att gå ut med och berätta och jag hoppas verkligen att fler vågar berätta när någon gör något så fruktansvärt så att de skyldiga får ta sina straff och offrena får den hjälp och stöd de behöver och kan gå vidare.

I 18 år var Vicky Jaggers i sin brors våld. En sann och ovanlig berättelse om syskonincest.

När Vicky Jaggers var liten avgudade hon sin storebror David och han var också deras mors ögonsten. För modern var David ljuset i familjelyckan det perfekta barnet som inte kunde göra något fel. Men Vickys egen familjelycka och hennes barndom förbyttes mot mardröm när hennes bror brutalt våldtog henne upprepade gånger. Hon var tolv, han var sjutton.

Därefter förblev hon i hans våld. Hans viskade hot vid middagsbordet förlamade henne av skräck och höll henne tyst. Inte ens när hon upptäckte att hon var gravid och födde ett barn vågade hon säga något. Hon var övertygad om att ingen någonsin skulle tro henne.

I det tysta är en skakande sann berättelse om syskonincest och om att vara skrämd till tystnad, av sin egen bror. Idag är Vicky Jaggers 34 år och bor i Storbritannien med sin man och sina fyra barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar