söndag 27 oktober 2013

Innan du dog av Camilla Grebe och Åsa Träff


Detta är den tredje boken om terapeuten Siri Bergman.
Siri har gått vidare i livet och blivit mamma och är sambo med polisen Markus.
Men när Siri börjar gå igenom sin före detta mans saker sen han tog självmord så kommer minnen tillbaka och Siri kan inte låta bli att undra om det verkligen var ett självmord.
Hon börjar nysta i det gamla och tappar fokus på nuet och familjen.
Oförklarliga saker börjar hända och Siri anar att saker hänger ihop med Stefans självmord.
Boken är mycket bra och jag har svårt att släppa taget. Boken har fått ett uppsving sen förra boken och det är jag glad för.
Bara en sak jag har lite svårt för och det är tyvärr väldigt vanligt förekommande i deckarna och det är när privatpersoner tar tag i saker själva och kör spaningsarbete och utsätter sig för fara och inte låter polisen sköta det. Det känns inte alls naturligt. Men annars var den mycket spännande och bra.
Ser fram emot nästa bok av Camilla Grebe och Åsa Träff som jag vann i en tävling för lite sen och fick den signerad. Lite extra roligt :)

Februari 2005: En narkotikapåverkad tonårstjej bevittnar ett brutalt mord i en park i ett av Stockholms exklusivare områden. Hon ser både förövare och gärningsman, men hennes minnesbilder blandas med groteska hallucinationer vilket gör henne oanvändbar som vittne. Fem år senare: Terapeuten Siri Bergman har äntligen fått balans i tillvaron. Hon är nybliven mamma och kärleken till sambon Markus är stark. Så går hon igenom en gammal kartong med papper som tillhört Stefan, hennes före detta man som tog livet av sig. Hon hittar en osannolik koppling till mordet i parken, en koppling som är svår att bortförklara. Fast Siri trott att hon kommit över Stefans självmord kan hon inte släppa tanken på att hans död har med parkmordet att göra och hon börjar undersöka saken på egen hand. Samtidigt som hon ohjälpligt sugs in i det förflutna hotar hennes eget liv att falla samman. Hon tappar alltmer greppet om tillvaron och förvandlas slutligen från jägare till villebråd.

2 kommentarer:

  1. Jag gillar inte heller när privatpersoner sysslar med egna spaningar, skönt att jag inte är ensam om att irritera mig på det alltför vanliga fenomenet ;)

    SvaraRadera
  2. Ja, och även när det t ex handlar om en polis som tar saken i egna händer utan att invänta hjälp först ;)

    SvaraRadera