lördag 16 maj 2015

Den gränslöse av Jussi Adler-Olsen


Det känns som det var länge sedan jag läste Jussi Adler-Olsen men det är nog för att sista boken "Marcoeffekten" inte var så bra enligt mig. Så jag hade lite kluvna känslor inför denna då jag tyvärr tycker böckerna har blivit sämre. Boken börjar segt och jag får onda aningar, jag får svårt att komma in i den. Men det släpper rätt snabbt och jag är med och boken blir bara bättre och bättre. Sen gillar jag att följa Carl och Assad och deras relation.
Så jag är glad att boken har fått mitt intresse att öka igen för Jussi Adler-Olsen.

En telefonsignal skär genom källaren i Köpenhamns polishus och väcker kriminalinspektör Carl Mørck från den sedvanliga morgonluren med fötterna på skrivbordet. När Carl förstår att kollegan från Bornholm vill ha Avdelning Q:s hjälp med ett gammalt hopplöst fall blir han genast avvisande. I andra änden av tråden läggs luren tyst på. Några få timmar senare står det klart att konsekvenserna av Carls kallsinnighet varit katastrofala.

Tillsammans med kollegorna Assad, Rose och Gordon dras Carl in i utredningen av en sjutton år gammal tragedi. En ung livsglad kvinna försvann från en folkhögskola på Bornholm och hittades död hängande i ett träd några kilometer därifrån. För den skeptiskt lagde Carl blir det mystiska fallet särskilt svårt att finna reda i. Efterforskningarna leder till en soldyrkande sekt på Öland och en manipulatör med järnvilja som inte skyr några medel för att skydda sig själv och de sina.

2 kommentarer:

  1. Längtar efter att läsa denna. Får se när det blir tillfälle :)

    SvaraRadera
  2. Då har du nåt att se fram emot :)

    SvaraRadera