lördag 16 maj 2015

Blot av Håkan Östlundh


Jag fortsätter i serien om Gotland och kriminalpolisen Fredrik Broman. Här börjar boken med att Fredrik Broman skadats och är på väg i ambulanshelikopter. Men vad som har hänt får man veta först i slutet av boken. Bara det lockar att läsa vidare.
Boken är lika spännande som de tidigare böckerna och det går fort att läsa den.
Jag gillar serien och jag ser redan fram emot nästa bok.
Och så måste jag besöka Gotland framöver också, jag som fortfarande inte har varit där :)

En ambulanshelikopter flyger över Östersjön med kriminalpolisen Fredrik Broman. Han har en svår skallskada och ingen vet om han kommer att klara sig. Tre veckor tidigare har två människor hittats mördade på en gård i Levide. En kvinna, dödad med ett enda hugg. En man, massakrerad till oigenkännlighet. När de hittas på den blodiga stavparketten i det exklusiva vardagsrummet har de redan varit döda i två dagar.

Huset ägare, Arvid Traneus, har nyligen kommit hem efter flera år som storföretagskonsult i Japan. Polisen utgår först från att Arvid är den slaktade mannen. Kvinnan vid hans sida har ju identifieratrs som frun i huset.
Men när det visar sig att den döde mannen inte är Arvid utan hans kusin, tar utredning en ny vändning. Och de misstänkta tycks försvinna spårlöst.

2 kommentarer:

  1. Åk till Gotland genast! Fantastiskt magiskt ställe! (:

    SvaraRadera
  2. Absolut Sara, det ska jag göra så fort tillfälle kommer :)

    SvaraRadera