söndag 28 juni 2015

Fågelmannen av Mo Hayder


Det här är en ny bekantskap för mig. Jag fick boken av min kära syster i födelsedagspresent. Och det var ingen bok jag alls hade sett tidigare. Men jag kände för den direkt. Jag gillar ju blodiga böcker :)
Det är första boken om kriminalkommissarie Jack Caffery.
Det är obehagliga scener man möts av i boken. Man får väldigt ingående detaljer om sargade kroppar och vad som har hänt. Att sy in levande småfåglar i kroppen är nåt nytt och väldigt väldigt obehagligt. Det är en brådskande jakt på mördaren innan han slår till igen. Men kommer det sluta där?
Mycket bra bok och jag kommer definitivt att läsa nästa bok.

En ung och ambitiös kriminalkommissarie som Jack Caffery får inte låta sig chockeras. Men en morgon kallas han till en öde utkant av sydöstra London, där fem svårt sargade kvinnokroppar påträffats, alla märkta med samma fruktansvärda signatur: en liten fågel insydd i bröstet. Och det är bara en tidsfråga innan den här nekrofila seriemördaren slår till igen.

Jack hemsöks dessutom av en gammal familjetragedi som han aldrig kunnat lösa: mysteriet med hans egen försvunne bror. Han kämpar med sitt förflutnas demoner, samtidigt som han mer eller mindre ensam ska jaga en av decenniets värsta psykopater.

6 kommentarer:

 1. Det här är en serie som jag är väldigt sugen på att läsa, de två första böckerna står redan och väntar i hyllan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du något att se fram emot :) Jag ser fram emot nästa bok. Hoppas du också kommer gilla den.

   Radera
 2. Mo Hayder är en ny favoritförfattare för mig :) Fågelmannen och Behandlingen är båda två väldigt bra och otäcka. Hennes andra serie, Ritual och Hud är också bra men inte riktigt lika :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra! Jag har tittat på de andra böckerna så de måste jag snart ta och läsa :) Jag gillar otäcka böcker så det låter bra :)

   Radera
 3. Vilken tur att du gillade den! Tror du att den passar mig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var ett bra val :) Hm, svårt att säga men tror inte du tycker den är lika bra som jag tycker. Sen är du inte så förtjust i otäcka böcker och denna är rätt detaljerad. Men vet vet, du kanske tycker den är jättebra. Du får gärna låna den om du vill :)

   Radera