söndag 13 september 2015

Vita spår av Emelie Schepp


Äntligen! Sen jag läste Emelie Schepps första bok "Märkta för livet" så har jag väntat på en uppföljare. Det tog sin tid men väl värd att vänta på.
Och jag har slukat boken. Så bra och fängslande. Det är så annorlunda historia om en kvinnlig åklagare som har en riktigt mörk sida. Att jobba som åklagare men även vara involverad i fall som man arbetar med. Tänk om man hade en liten uns av Jana Berzelius i sig :)
Jag hoppas på fler böcker av Emelie Schepp och då en fortsättning i serien.

Ett X2000-tåg står stilla på Norrköpings centralstation i den kalla vinternatten. Ombord har en ung kvinna hittats död. Hennes fingrar är blodiga och från munnen droppar ett vitt skum. Det visar sig att kvinnan på tåget inte har rest ensam. Med sig hade hon en väninna som nu är spårlöst försvunnen. Vilka är kvinnorna? Och vad har hänt dem?
Ett märkligt fall måste lösas och Jana Berzelius kopplas in som åklagare. Men det dröjer inte länge förrän fallet blir mer personligt än hon har tänkt sig. Återigen ställs hon öga mot öga med sitt dunkla förflutna. När kriminalkommissarie Henrik Levin och hans kollega Mia Bolander får upp ett spår förstår Jana att misstankarna riktas mot en person i hennes absoluta närhet. En man hon helst vill glömma, en man som vet för mycket om henne. För att skydda sitt förflutna måste hon hitta den misstänkte innan polisen gör det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar