onsdag 26 augusti 2015

Det hänger en ängel ensam i skogen av Samuel Björk


En bra och intressant deckare av en norsk författare. En ny bekantskap för mig.
En bok som man lätt kommer in i och som håller en intresserad. Dock lite för många personer inblandat och olika händelser som jag inte riktigt kommer ihåg senare in i boken. Men kan också vara för att man inte har haft samma sammanhängande lästid som under semestern och därför varit mer trött och tagit längre tid att läsa.
Men jag gillar boken och jag gillar nästan alla kollegor på polisen och deras sammanhållning.
Hoppas på fler böcker av Samuel Björk.

Mordutredaren Mia Krüger har lämnat polisen och bosatt sig på en ö. Dit kommer hennes gamle kollega, den godmodige kriminalkommissarien Holger Munch, för att övertala henne att återvända till jobbet. Han behöver hennes hjälp i ett skrämmande och besynnerligt fall. En flicka har hittats hängande livlös i skogen med en skolväska på ryggen och en lapp om halsen: ”Jag reser ensam.”
Mycket pekar på att den hänsynslösa mördaren kommer att slå till igen och Krügers efterforskningar leder till ett sex år gammalt fall där ett spädbarn kidnappats från en förlossningsklinik.
Men utredningen blir mer personlig än vad Munch och Krüger har tänkt sig. Och snart går det upp för dem att de själva blivit en bricka i mördarens cyniska dödsspel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar