måndag 30 november 2015

Den glömda rosenträdgården av Marita Conlon-McKenna


En mysig och härlig vistelse ute på den irländska landsbygden. Vi får följa Molly och hennes närmaste familj tillsammans med vänner och bekanta som finns där för henne när hennes man som oväntat går bort. Det är mycket blommor, mat och fest i boken som gör en glad. En härlig stämning och jag önskar jag själv var en av karaktärerna i boken :)
Efter ha läst Marita Conlon-.McKennas första bok "Den lilla hattaffären på hörnet" så har jag tyckt om alla hennes böcker. De är varma och mysiga och man vill bara krypa upp i soffan och läsa.

Molly Hennessy lämnas ensam när hennes make David oväntat dör i hjärtinfarkt. Deras hus i byn Kilfinn är charmigt men befinner sig till stora delar i förfall. Till Mollys förskräckelse hör dessutom banken av sig och vill att Molly betalar av de lån som tagits på huset. Enda lösningen på Mollys problem ser ut att vara en försäljning av Mossbawn House.

Gina Sullivan jobbar på Cassidy's Café i Kilfinn, som ägs och drivs av Nora Cassidy. När Nora plötsligt drabbas av en lättare stroke tvingas Gina ta över ruljangsen och upptäcker till sin förvåning att hon inte bara klarar av uppgiften, hon skulle gärna driva bykaféet vidare i egen regi. Noras brorson Martin har dock planer på att ta över driften själv.

Kim O'Reilly har nyligen blivit av med både jobb och pojkvän, och känner att hon behöver en omstart. När faster Molly erbjuder henne en vistelse på Mossbawn House medan hon funderar över framtiden tackar Kim genast ja.

De tre kvinnorna söker alla en ny inriktning i livet och när Molly plötsligt får en idé till hur hon ska kunna behålla Mossbawn House blir både Kim och Gina delaktiga i hennes planer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar