tisdag 17 november 2015

Flickvännen av Karolina Ramqvist


Ytlig, långrandig och händelselös. Mina ord om boken. Redan från första sidan så får jag känslan att det här är en annorlunda bok. En bok som jag gärna hade slutat läsa tidigare men jag har svårt att sluta mitt i. Kämpade mig igenom men den gav mig ingenting. Förstår mig inte riktigt på boken. Vad vill man ha ut av den? Den hade kunnat bli bra om man bara gick mer på djupet och mer känslor.
En av de sämsta böcker jag har läst tyvärr.

Innan han gick den morgonen tog John på sig nya träningskläder och nya joggingskor. Karin fick en mobiltelefon med kontantkort. Kläder och samtal som inte går att spåra. Han sa vi ses snart, men inte när.

Alla före honom hade sagt att de skulle ta hand om henne men han köpte ett fucking jävla hus. Nu går hon återigen omkring där och väntar på honom, lämnad ensam med utegångsförbud när han är ute på ett av sina jobb.

Varför har hon fastnat för en man som försörjer sig på våld och brott? Hon tänker på vad som drivit henne, på priset hon måste betala och om det verkligen är rätt val, samtidigt som väninnorna vill festa och skvallra och små glimtar från den vanliga världen påminner henne om hur det skulle kunna ha varit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar