söndag 21 februari 2016

Män ur mörkret av Håkan Östlundh


Det är med saknad som jag nu har läst sista boken i Håkan Östlundhs serie om Fredrik Broman och Gotland.
Jag har verkligen tyckt om alla böckerna och slukat dem och denna var inget undantag. Dock var jag lite extra nyfiken på denna bok då det är sista så man undra hur slutet skulle bli.
Den här var en av de bättre böckerna och det hände mycket.
Jag blir alltmer sugen på att besöka Gotland då jag aldrig har varit där.
Nu är jag nyfiken på vad Håkan kommer med i fortsättningen.

En solig fredag i maj tar Finkalks informationschef Michael Nordborg årets premiärdopp i poolen. När han klättrar upp ur vattnet gömmer sig någon i skuggorna inne i huset. Tre dagar senare kommer hans fru hem från en weekendresa och hittar honom död i en av däckstolarna – bunden och torterad. Ett dygn senare upptäcks en politiker mördad i sin lägenhet i Visby. Hon har skrivit en debattartikel där hon uttalade sitt stöd för Finkalks omstridda kalkbrott på norra Gotland.

För de anhöriga till offren är det givet att mördaren finns bland den grupp militanta aktivister som försökt sätta stopp för den nya kalktäkten. Fredrik Broman och hans kollegor är inte lika säkra. Gärningsmannen tycks ha planerat morden in i minsta detalj. Det finns varken fingeravtryck, DNA eller andra användbara spår på brottsplatserna. De söker en mördare som har en nästan övernaturlig förmåga att överlista sina förföljare.

När ytterligare en av de välbärgade villaägarna i området strax norr om Visby dödas ökar trycket från både anhöriga, press och polisledning. Gärningsmannen måste hittas.

2 kommentarer: