söndag 21 februari 2016

Kanske imorgon av Felicia Welander


En bok som visar hur mycket ömhet och stöd för andra personer kan göra mycket när man har det svårt och tufft i livet. Att genomgå en tragedi i sitt liv är omvälvande.
I denna bok får vi ta del av två olika liv och öden men på olika sätt.
Jag tycker boken är bra och tänkvärd för vi alla går igenom tuffa perioder i livet och behöver folk som finns där oavsett vad. Det är guld värt!

Eva har förlorat sin treåriga dotter i en olycka och försöker nu samla tillräckligt med mod för att avsluta sitt eget liv. Under tiden följer hon sina dagliga rutiner med målet att aldrig, aldrig låta det vara tyst. Med lurarna i öronen fortsätter hon att gå till jobbet - där ingen vet vad som har hänt - fortsätter att heja på grannarna, fortsätter att handla sin mat, fortsätter att dricka sitt kaffe.

Men en dag kommer Evas granne Monika i hennes väg. Med sin spontana livsglädje och färgstarka personlighet stör hon Evas planer och en ofrivillig vänskap börjar spira. Monika styr sitt eget liv, tar för sig, ber inte om ursäkt. Monika backar inte för sorgen när alla andra gör det. För Monika verkar livet vara en sådan självklarhet.

Eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar