söndag 24 april 2016

Det vi inte visste var lycka av Agnès Ledig


Åh vilken härlig feelgood-bok. Den här boken slukade jag. Fick dock ta ett avbrott då en känslostorm tog över min kropp. Jag levde mig in i boken och dess franska miljöer och alla personer. Alla hade såna härliga personligheter. Jag både skratta och grät mig genom boken.
Boken påverka mig mycket och den placerar sig på min topplista. Älskar när såna här böcker passerar genom ens liv och sätter spår.

Julie har sedan länge slutat tro på under. Hon sliter i kassan på stormarknaden och uppfostrar ensam sin lille son Lulu, som är det enda som ger hennes liv mening.

Men en särskilt dyster dag är det en kund som ler mot henne, där hon sitter och kämpar med gråten. Veckan därpå återkommer Paul, som den vänligen mannen heter, och bjuder ut henne på lunch. Julie har dåliga erfarenheter av män och är först skeptisk, men bestämmer sig sedan för att lita på honom och går med på att ses.

Trots att de är så olika och ålderskillnaden stor, finner de genast varandra. Och när Paul föreslår att hon och Lulu ska fly den grå vardagen och följa med honom till hans sommarhus i Bretagne, tackar hon efter viss tvekan ja. Det blir inledningen till en stark vänskap, och för Julie en ny tillvaro. Även Paul och hans son har haft en svår tid, men tillsammans upptäcker de att det även i den djupaste sorg kan finnas känslor av lycka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar