torsdag 29 december 2016

Bro bro breja av M.J. Arlidge


Det här är andra boken i serien om kriminalkommissarie Helen Grace. En bok man fastnar i och bara vill läsa på för att veta hur det går. Jag tyckte mycket om den första boken "Ole dole" och den här var minst lika bra. Jag gillar när det är fart och när det är lite råa inslag. Egentligen skulle man vänta med att läsa böckerna tills man har alla tillgängliga för att inte glömma bort saker när det går månader mellan gångerna. Men har man väl börjat så vill man bara läsa. Ska se till att läsa nästa inom kort.

Helen Grace har inte bara en krävande mordutredning på sitt bord. Hon försöker också återhämta sig efter systerns En död man som levt ett till synes skötsamt liv hittas i ett övergivet hus. Någon har skurit ut hans hjärta och lämnat det utanför familjens ytterdörr. Det är det första offret. Och kriminalkommissarie Helen Grace anar att det inte är det sista.
I Southamptons slumkvarter frodas prostitution och droghandel. Varför har en lyckligt gift man rört sig i det området? När ännu ett liknande fall dyker upp är det tydligt att det går en seriemördare lös. Ett tredje offer hittas. Vilken är den gemensamma nämnaren? Kan mördaren spåras vid den chattsida där ett antal män diskuterar och betygsätter prostituerade?
död samtidigt som hon måste navigera mellan blindskären på polisstationen, där inte alla vill ha henne kvar. Helen kan känna vreden bakom morden, men hon kan inte föreställa sig hur skickligt mördaren går tillväga, eller vad som väntar henne i slutet av jakten ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar