lördag 31 december 2016

Ensamfjäril av Gabriella Ullberg Westin


Här är en ny svensk debut och första boken i serien.
Det har skett ett mord i Hudiksvall på julafton och offret är en känd fotbollsspelares fru. Det väcker stor uppmärksamhet i Sverige och utomlands. En hemvändande polis får ta sig an fallet.
Samtidigt som jag läser denna bok under julen så sker det även ett dubbelmord i Hudiksvall ett par dagar innan julafton. Det känns lite konstigt när det inträffar i samma stad och samma tidpunkt som i boken.
Jag tycker boken var bra och alltid kul att få ta del av nya bekantskaper. Så jag kommer absolut att läsa nästa i serien.

Det är julafton och ett våldsamt snöoväder lamslår Hudiksvall. På eftermiddagen får polisen ett larm om att Henna Pedersen, gift med Sveriges bästa fotbollsspelare, har hittats mördad i hemmet.Den hemvändande polisen Johan Rokka får brottsutredningen på sitt bord. När ytterligare ett kallblodigt mord sker anar han att hans jobb och förflutna obönhörligen kommer att flätas samman. Ju mer han nystar i det som hänt, desto säkrare blir han på att fotbollsspelaren döljer något och aldrig egentligen kände sin fru.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar