onsdag 8 november 2017

De sju som såg av Denise Rudberg


Den sjunde boken i elegant-crime serien. Det är äntligen dags att återse Marianne, Torsten och Augustin igen. När jag tänker på dessa böcker så är det personerna jag dras till och vill läsa om. Jag tycker om miljön och ser framför mig hur de har det.
Själva deckardelen i böckerna är inget som lockar så mycket utan det är mest en sidosak som hör till boken. Den delen skulle kunna bli bättre men i dessa böcker gör det mig ingenting då jag dras till det sociala och umgänget.
Som vanligt så tar boken slut för fort och jag vill ha nästa bok :)

I husen på Stockholms finaste gator döljs många familjehemligheter. När läkaren Folke Bergman kallas till ett skyddat kvinnoboende för att ta hand om två kvinnor som behöver läkarvård, vet han inte att det kommer leda till att hemligheten ur hans förflutna snart kommer att hinna ikapp honom.

Marianne Jidhoff försöker landa i sin nya roll som chef för den externa utredningsenheten när hon tillsammans med kriminalkommissarie Torsten Ehn, kriminalassistent Augustin Madrid och deras två nya kollegor får ett larm. En mycket känd idrottsman har hittats död, och man misstänker att det rör sig om ett mord. På ytan hade mannen en perfekt tillvaro med en framgångsrik karriär och ett lyckligt äktenskap. Då utredningen fördjupas får Marianne dock höra rykten om att mannen inte varit en så underbar make som det verkat. En otäck sanning om våld och övergrepp bakom stängda dörrar börjar visa sig, och snart är ingenting som de först trott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar