onsdag 8 november 2017

Ensam i Paris och andra historier av Jojo Moyes


En ny bok av Jojo Moyes. Lite annorlunda då det är två långa romaner och flera korta noveller i en bok. Jag är inte van att läsa noveller på detta sätt. Jag funderade på hur denna skulle bli och vad jag skulle tycka om den. Kan man sätta sig in i dessa korta delar och är det inte svårt att gå från historia till historia från ett blad till en annan?
Nej, jag sträckläste faktiskt denna bok. Då det är två långa romaner på ca 100 sidor var så kom man lätt in i dem. Även de korta som var på ca 10 sidor gav mycket och jag tyckte om den mycket. Det var inte alls svårt att gå från en till en annan. Historierna var bra sammanfattade och gav ett bra avslut så jag saknade inte något mer.
Så jag tyckte om denna bok väldigt mycket! Det var kul att få en liten variation på bok från det vanliga.

Nell är tjugosex år och har aldrig har varit i Paris. Hon har aldrig ens varit på en romantisk weekend någonstans. Att åka utomlands är inte riktigt hennes grej. Men när Nells pojkvän struntar i att dyka upp vid tåget har hon chansen att bevisa för alla inklusive sig själv att hon kan vara självständig och modig. Väl i Paris hittar Nell en version av sig själv som hon inte visste existerade Kortromanen Ensam i Paris är romantisk och charmig verklighetsflykt när den är som bäst.

I den andra kortromanen Smekmånad i Paris får vi möta Liv och Sophie från Sophies historia, många år tidigare. Sophie, som är från landet, sveps med i den glamorösa Belle epoque-tillvaron i Paris, men upptäcker att ett liv med en hyllad konstnär som Edouard kan vara komplicerat. Ett århundrade senare följer Liv i hennes fotspår; efter en hastig romans blir smekmånaden i Paris inte riktigt så romantisk som hon hoppats

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar