lördag 27 januari 2018

Larma, släcka, rädda i Rosengädda av Emma Hamberg


Andra boken om Tessan och hennes get Bella :) Haha, jag trodde verkligen inte att dessa böcker skulle vara nåt för mig när man ser rubriken och om en get som bor ihop med sin ägare.
Men så fel man kan ha! Jag verkligen slukar böckerna. Riktigt härliga feelgood och det bjuds på mycket matlagning och allt låter så gott!
Det händer mycket (eller inte) i lilla Rosengädda.
Vill du ha en härlig feelgood så satsa på denna serie.

Tessan och hennes get Bella har flyttat in i Rosengäddas förfallna stationshus. Tapeterna flagar och murbruket förfaller men hoppet om att förvandla förfallet till en mysig bykrog brinner starkare än allt annat. Samtidigt som hon spacklar och målar provlagar hon vinångande vilsvinsgrytor.

Brandmannen Jonny sitter ensam i sin enorma tv-soffa med ett par 3D-glasögon på näsan, tittar på en dokumentär om delfiner och gråter. När han inte klarade årets fys-test så försvann snabbt det gamla livet. Nu får han istället på egen hand sköta pappersjobb på Rosengäddas lilla jourstation.

Rafael kliver av tåget i Rosengädda med sina fladdrande svarta Armani-kläder. Elegant som få och med en doft av hemligheter, dekadens och äventyr flyttar han in i det stora godset Smörkulla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar