onsdag 31 januari 2018

Vårjakt i Rosengädda av Emma Hamberg

 
När förra boken tog slut så började jag på den tredje boken direkt. När man redan var "inne" i serien och handlingen så ville man bara fortsätta. Denna bok utspelar sig ett år efter den andra boken. Det har hunnit hända lite i det lilla samhället Rosengädda.
Den här var lite speciell och det är mycket känslor inblandade på olika sätt.
Jag tyckte om boken men den var inte lika bra som "tvåan" om man ska sätta betyg. Men nu har fjärde boken kommit ut så den ser jag fram emot.

Tessan har allt ett eget barn, en egen restaurang, flera pappor till barnet, en pratglad get samt en rik godsägare som förälskat tindrar åt hennes håll. Så Tessan klagar verkligen inte, tvärtom. Men att driva egen restaurang är inte hållbart om hon ska stå för både maten, driften, disken, hålla ordning på den torftiga ekonomin och däremellan försöka vara en skön mamma.
Tessan önskar att hon hade hjälp. Helst av någon som inte vill ha betalt. En dag dyker faktiskt två människor upp i Rosengädda. Och de erbjuder precis det Tessan längtat efter. Full uppbackning helt kostnadsfritt. Trevligt förstås, fast Tessan kan inte förstå varför de gör detta för henne. Men när det klarnar vänder det inte bara upp och ner på Tessans liv utan hela Rosengädda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar