söndag 8 april 2018

Sånger i skymningen av Camilla Davidsson


Fjärde och sista boken om Emma. Så skrev jag visst om trean också för då trodde jag det var slut.
Den första boken tyckte jag så mycket om. Den var så mysig och jag som inte gillar att promenera tyckte till och med att vandringsleden i Spanien verkade spännande att utföra. Inte för att det kommer hända för jag rycktes bara med i boken :)
Men nu när sista boken är här (och det skriver författaren själv) så måste jag läsa och se hur det går för Emma. Hon hade det rätt tufft i tredje boken.
Men Emma har det inte lätt. Hon är förälskad i en äldre man och hon vill ha barn men det vill inte han. Hon känner att hon måste ta ett beslut snart om hur hon vill leva sitt liv. Och för att kunna fundera åker hon återigen till Spanien för att gå vandringsleden. Det är härligt att få följa med dit igen när hon ska vandra och får träffa andra längs vägen.
Tyvärr händer något och Emma måste skynda sig tillbaka till Sverige.
Det händer mycket i Emmas liv och jag känner när boken är slut att jag vill fortsätta serien och vill veta hur det går. Men så är det alltid när man har varit fast i en serie och så är den till sist över.

Två år efter sin första pilgrimsvandring till Santiago de Compostela i Spanien har Emma lyckats genomföra de livsförändringar hon bestämde sig för under vandringen. Nu, i slutet av en intensiv sommar på Fårö, där hon drivit pensionat Solgården, är hon redo för en ny pilgrimsvandring. Hon ser fram emot lugn och ro och tid att tänka över vart förhållandet med Olle egentligen är på väg. Hennes barnlängtan är stark, medan Olle har lagt småbarnsåren bakom sig får många år sedan. En av dem måste kompromissa om de inte ska gå skilda vägar frågan är bara vem?

Men pilgrimsvandringen blir inte den välbehövliga tid för reflektion Emma väntat sig. Den får istället ett abrupt slut när ett samtal hemifrån vänder uppochner på allt. Emma måste resa hem till Sverige igen och en gång för alla konfrontera sitt förflutna ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar