lördag 7 april 2018

Slaktaren i Highgate av Tony Parsons


För 2 år sen fick jag första boken av Tony Parsons av min syster. Och nu har jag läst den andra boken. Jag minns att jag gillade första boken så denna var ett givet val.
Redan för första sidan så sätter spänningen igång. Det som följer sedan är ganska rått och obehagligt och man kommer in i rätt stämning för boken.
Boken är bra skriven och man vill bara veta hur det går. En familj blir mördad men den yngsta på ett par år är försvunnen. Vem vill familjen illa och var är barnet?
En mycket bra bok!

På nyårsdagen hittas en familj brutalt mördad i sin villai ett välbevakat bostadsområde i norra London. Men enfamiljemedlem saknas - det yngsta barnet. Mordvapnet visar sig vara en pistol som används för att bedöva djur före slakt. Detta leder kriminalinspektören Max Wolfe till en dammig hörna tillägnad seriemördaren Slaktaren i Scotland Yards ökända museum tillägnat seriemördare.

Men Slaktaren har avtjänat sitt straff och är nu gammal och dödssjuk. Kan han verkligen vara inblandad, eller är dådet en grotesk hyllning genomförd av en beundrare? Och var finns det försvunna barnet? I Max Wolfes jakt på svaren upptäcker han att även de lyckligaste familjer har mörka hemligheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar