lördag 20 november 2010

Ett år senare av Jodi Lynn Anderson

Det här är den tredje och sista boken om de tre tjejerna Murphy, Leeda och Birdie. Vi har fått följa deras liv och somrar på persikoodlingen. Nu har det gått ett år och vännerna återförenas och saker händer och framtiden bjuder på överraskningar.
Det är en mysig ungdomsbok och som de två tidigare böckerna så går den fort att läsa. Man "känner" tjejerna nu och det känns lite tråkigt att det är slut nu. Men det känns även som att det inte går att skriva mer om det. En härlig lästid även om det är ungdomsböcker :)

Det var som om hela året försvann i samma stund som hon satte fötterna i gräset där hemma. Hon drog ett djupt andetag och lät sig omfamnas av kompisarna. Det kändes som att pusta ut av lättnad fast hon inte hade märkt att hon höll andan. Hon var hemma. Hemma, där alla talade samma språk som hon, där alla delade hennes förflutna och allt var enkelt.Leeda tror att hennes besök hemma kommer att vara över snabbare än hennes nya storstadspojkvän hinner stoppa en taxi - men ett oväntat arv lägger ett stort ansvar på hennes axlar.Murphy valde New York och lämnade sin pojkvän kvar i Bridgewater. Nu måste hon åter möta den hon en gång vände ryggen till.Birdie får en snabbkurs i hur man släpper taget och lär sig hur man går vidare även när hjärtat verkar brista.Ett år har gått och medan persikorna mognar återförenas de tre vännerna på Darlington Orchard. Tillsammans upptäcker de att den framtid som verkat så förutsägbar bjuder på nya överraskningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar